رابطه گریم با شخصیت‌ پردازی

0
462
شخصیت‌ پردازی
شخصیت‌ پردازی

به طور کلی گریم برای تئاتر بر اساس سبک و نوع نمایش به کار گرفته می‌شود برای مثال یک نمایش رئال، از دیدگاه زیبایی‌شناسی بر حقیقت استوار است در این نوع نمایش دکور، لباس و گریم باید کاملاً حقیقی کار شود شخصیت‌سازی کاملاً طبیعی انجام می‌پذیرد. ابداً از کلاه گیس یا ریش و سبیل کاموا و غیره استفاده نمی‌شود.

مو ها، تماماً از جنس مو طبیعی است. گریم نمایش کلاسیک ، با نمایش رئالیست متفاوت است تا حدودی از رنگ لباس‌ بر چهره کار می‌شود، امروزه برای نمایش‌های کلاسیک از گریم ماسک استفاده می‌کنند. گریم ماسک ، گریمی است که با رنگ‌های غلیظ بر چهره شخصیت‌سازی می‌شود و چهره ، ماسک‌ مانند جلوه می‌کند و به تئاتر کلاسیک ابهت و زیبایی می‌بخشد و برای مثال گروتسک نوعی نمایش است که از دیدگاه زیباشناسی بر مبنای نامتعادل‌سازی است چنانچه گریم یا ماسک ، لباس، دکور، بازی‌ها حتی موسیقی آن عادی باشد تأثیری بر تماشاگر نخواهد گذارد. باید تمام عوامل نامتعادل، غلوشده کار شود. با مثال‌های کوتاهی که ذکر شد گریم حتی بدون شخصیت‌ پردازی می‌تواند در پیشبرد قصه نمایش تأثیر گذارد.

 

شخصیت‌ پردازی
شخصیت‌ پردازی

 

رابطه گریم با شخصیت‌ پردازی در چیست؟

ـ یکی از مبحث‌های مهم رشته گریم ، شخصیت‌ پردازی است. بر چهره بازیگر می‌توان از ده تا صد درصد شخصیت‌ پردازی کرد. زمانی که چهره بازیگر با نقش او هم‌خوانی داشته و در ارائه نقش، میمیک و حالات مسلط باشد با گریم میمیک و حالات چهره او تشدید می‌شود در اینجا ده درصد به بازیگر کمک شده است.

 

 

 

برعکس بازیگر را مشاهده می‌کنیم که نقش او کاملاً با چهره متفاوت و در نقش‌آفرینی ضعیف است، باید شخصیت مورد نظر صد درصد بر چهره او کار شود یا در نمایش تاریخی بازیگر نقش شخصیت مهمی از تاریخ را ارائه می‌دهد که باید چهره کاملاً شبیه‌سازی شود در این مرحله، نیز صد درصد شخصیت‌ پردازی می‌شود.

 

 

شخصیت‌ پردازی
شخصیت‌ پردازی

 

 

هر چهره دارای حالات مثبت و منفی است با مطالعه و بررسی بر چهره مشاهده می‌کنیم هر چهره دارای رمز و راز است. طراح گریم با مطالعه دقیق بر چهره بازیگر ، شناخت حالات می‌تواند شخصیتی مورد نظر را موفق ارائه دهد. مطالعه کتاب‌های روانشناسی (شخصیت) قیافه‌شناسی، جامعه‌شناسی و زیباشناسی برای او ضرور است.

 

 

 

 

چرا در ایران نمی‌توانیم گریم‌ های فوق تصور داشته باشیم؟ در کشورهای دیگر، چهره‌ های عجیب و غریب را شاهدیم. در ایران اغلب فیلم‌ها رئال و حقیقی یا تاریخی هستند و فیلم‌های سوررئال و تخیلی کار نمی‌شود. امروزه در سینمای غرب شخصیت‌های عجیب و غریب و تخیلی طرف‌دار بسیار دارد. از این رو در گریم سینما از مبحث‌های ساخت: مانکن، عروسک شخصیت‌های تخیلی ساخت بدن بازیگر یا قسمتی از بدن بازیگر و افکت گریم بر آن‌ها که موجب تصاویر خارق‌العاده می‌شود مانند: انفجار سر، قطع دست و پا، دو نیمه شدن بدن و… بسیار استفاده‌ می‌شود.

 

 

شخصیت‌ پردازی
شخصیت‌ پردازی

 

برای ساخت شخصیت‌های تخیلی، تنها طراح و گریمور کار نمی‌کنند بلکه بیست تا سی نفر روی چهره این شخصیت فعالیت می‌کنند. طراحی ، ساخت مجسمه ، ساخت قالب‌ها، ساخت پوسترها وصل کردن پوسترها به هم کار گذاشتن ابزارآلات در آن حرکت اعضای بدن و ایجاد صدا و بالاخره حرکت کلی آن با سیستم مکانیکی و الکترونیکی از راه دور. چنانچه فیلم‌نامه‌ای بر اساس این شخصیت‌ها نوشته شود استادان می‌توانند گروهی تشکیل بدهند و در این راه نیز موفق باشند.

 

 

 

امتیا شما به ابن مطلب
[امتیاز کل: ۰ میانگین امتیاز ها: ۰]

پاسخ دهید